Curtea de Apel Bucuresti: Irinel Columbeanu nu a fost colaborator al Securitatii!

Irinel Columbeanu poate rasufla usurat. Judecatorii Curtii de Apel au decis ca afaceristul de la Izvorani nu a fost colaborator al fostei Securitati.

Asta desi initial, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii(CNSAS) sustinea ca are probe ca Irinel ar fi dat note informative si ca implicit, a facut politie politica. Irinel Columbeanu a fost verificat de CNSAS in calitate de candidat la Primaria Capitalei si s-ar fi descoperit ca omul de afaceri a dat informatii securitatii in calitate de membru de partid, inca din anul 1980, scriind zeci de note informative semnate cu numele “Ivanescu”.

Conform CNSAS, Columbeanu ar fi fost recompensat material pentru activitatea sa de ”turnator”: un cadou de ziua de nastere, o borseta si un stilou, pentru informatiile date despre colegii sai de la Politehnica, dar si despre cetateni straini care veneau in Romania. Astazi, judecatorii au decis ca nimic din ce spuneau oficialii Consiliului nu e adevarat.  

”Respinge actiunea ca neintemeiata. Ia act ca paratul COLUMBEANU ADRIAN IRINEL si-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare” se arata in decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti.