Curtea de Apel Cluj mentine ARESTUL PREVENTIVpentru CATALIN CHERECHES

Curtea de Apel Cluj a mentinut masura ARESTARII PREVENTIVE in cazul primarului municipiului Baia Mare, CATALIN CHERECHES, avocatii sai anuntand ca vor incerca alte forme de atac dupa ce au contestat interceptarile din dosar facute cu telefonul denuntatorului, potrivit Mediafax.

“Curtea de Apel Cluj a respins, ca nefondata, contestatia la masura arestarii preventive, ceea ce inseamna ca primarul CATALIN CHERECHES ramane in AREST PREVENTIV pentru 30 de zile. Noi vom formula in cel mai scurt timp o cerere de revocare a masurii, care se va judeca la Tribunalul Cluj. In acest moment, dupa decizia Curtii de Apel Cluj s-a definitivat propunerea de arestare preventiva, aceasta masura fiind, de acum, definitiva”, a spus Geanina Cuc, unul dintre avocatii lui CATALIN CHERECHES.  

 
CITESTE SI: MOTIVARE INSTANTA: DE CE A FOST ARESTAT CATALIN CHERECHES, PRIMARUL DIN BAIA MARE

Reprezentantii Curtii de Apel Cluj au declarat la randul lor ca decizia instantei este definitiva, primarul CATALIN CHERECHES fiind obligat si la plata unor cheltuieli judiciare avansate de stat in suma de 200 de lei.

Un alt avocat al primarului de Baia Mare, Mihai Pop Cerneanu, a declarat la randul sau ca in acest caz exista multe lucruri discutabile. “Noutatea acestei cauze consta in faptul ca s-a procedat la efectuarea unor inregistrari dupa depunerea unui denunt cu telefonul proprietatea denuntatorului, in mod clandestin si ocult. Potrivit legii, exista proceduri care trebuie respectate, exista metode speciale de anchetare in astfel de cazuri si nu se poate recurge la interceptari in clandestinitate. Aceste chestiuni sunt interzise de instantele europene, practica se numeste privatizarea muncii de urmarire penala si este interzisa”, a spus acesta.

 
Sursa foto: gandul