Curtea de Apel Oradea i-a dat voie lui KISS ALEXANDRU sa isi reia ACTIVITATEA la CJ

Curtea de Apel Oradea a admis, joi, contestatia liderului UDMR Bihor, KISS ALEXANDRU, impotriva incheierii penale prin care Tribunalul Bihor i-a interzis, printre altele, sa isi exercite activitatea de vicepresedinte al Consiliului Judetean, informeaza Agerpres.

Kiss s-a aflat la conducerea CJ in perioada 2004-2008, cand ar fi fost identificate de catre procurori faptele de coruptie pentru care a fost cercetat si retinut, in prezent sub control judiciar.

Un comunicat de joi al Curtii de Apel Oradea arata doar ca instanta ‘a admis contestatiile formulate de contestatorii Kiss Alexandru Iosif si Rus Beneamin impotriva incheierii penale din 19.06.2015 pronuntata de Tribunalul Bihor, pe care a desfiintat-o in parte in sensul ca a inlaturat obligatia instituita inculpatilor de a nu exercita profesia sau activitatea in exercitarea careia au savarsit faptele, prevazuta de art.215 alin.2 lit. e C.pr.penala, mentinand restul dispozitiilor incheierii atacate. Solutia este definitiva.’

CITESTE SI: STENOGRAME DNA:  Interceptari cu LASZLO BORBELY si ROZALIA BIRO in dosarul lui ALEXANDRU KISS

Kiss a fost retinut pe, 2 iunie, de procurorii DNA pentru luare de mita, spalare de bani si abuz in serviciu contra intereselor publice, toate infractiunile fiind sub forma continuata. in acelasi dosar, procurorii DNA l-au retinut si pe omul de afaceri Beneamin Rus, patronul grupului Selina, pentru spalare de bani.

CITESTE SI: Liderul UDMR. ALEXANDRU KISS, a fost trimis in JUDECATA de DNA

Cei doi au fost adusi, a doua zi, din arestul Politiei in fata judecatorului de drepturi si libertati care a respins propunerea de arestare preventiva a celor doi. Instanta a hotarat cercetarea lor sub control judiciar. Anchetatorii au atacat decizia in cazul lui Kiss; in ce-l priveste pe omul de afaceri Beneamin Rus, nici el nici procurorii nu au formulat vreo contestatie.

Sursa foto www.agerpres.ro