Curtea de Arges, in lacrimi! Localnicii se roaga pentru Nicolae Dervis, Ion Marinescu si Mariana si Toma Mateescu

Curtea de Arges isi plange mortii. O ceremonie religioasa de pomenire a victimelor din Muntenegru a fost oficiata, astazi, la biserica Domneasca din Curtea de Arges, peste 300 de oameni luand parte la slujba. 

Cele patru sicrie, transportate, in noaptea de marti spre miercuri de la Institutul de Medicina Legala din Capitala, au fost aduse si depuse in fata Bisericii Domnesti din Curtea de Arges de catre militarii Unitatii de Vanatori de Munte si de pompierii militari de la ISU Arges.

Cele patru persoane din Curtea de Arges care au murit in accidentul din Muntenegru sunt Nicolae Dervis, om de afaceri si fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoara de matematica pensionara, Toma Mateescu, sotul femeii, si Ion Marinescu, tatal fostului consilier judetean liberal Madalin Marinescu.

Imediat ce sicriele cu trupurile neinsufletite au fost depuse in fata bisericii, a inceput sa ploua. Slujbele de inmormantare ale celor patru vor avea loc, cel mai probabil, joi.

Slujba de pomenire a celor patru victime ale accidentului de autocar produs duminica in Muntenegru a fost oficiata, miercuri, de un sobor de 20 de preoti, in frunte cu arhiepiscopul de Arges si Muscel, IPS Calinic, in prezenta a aproximativ 300 de persoane. La ceremonie au fost prezenti si primarul orasului Curtea de Arges, Nicolae Diaconu, viceprimarul Cristian Mitrofan, presedintele Consiliului Judetean Arges, Florin Tecau si prefectul judetului, Cristian Soare.

Gest emotionant al omului de afaceri Nicolae Dervis

Omul de afaceri Nicolae Dervis, aflat in autocar impreuna cu sotia sa, si-a luat in brate nepotul de 8 ani, pe care a reusit sa-l salveze. El a murit, insa a reusit sa-l protejeze pe copil cu propriul trup imbratisandu-l. Desi initial se stia ca sotia acestuia murise, ulterior s-a aflat ca de fapt traieste.

“Doamna Maria Dervis traieste. A fost o confuzie facuta de catre familie, care initial a identificat un cadavru, confirmand ca este aceasta. Cadavrele sunt tumefiate si unele dintre ele sectionate, fara maini si picioare. Identificarea este anevioasa si chiar imposibila si poate conduce si la astfel de confuzii, iar o femeie aflata la terapie intensiva s-a trezit din coma si a spus ca o cheama Dervis Maria. S-a ajuns la aceasta neintelegere, la aceasta confuzie si pentru ca familia nu a avut acces la Terapie Intensiva. Probabil ca alta ar fi fost situatia, dar important este ca doamna Dervis traieste”, a spus primarul.