Curtea de Conturi a făcut un raport devastator pentru Tudorel Toader! Nereguli grave găsite de inspectori la Ministerul Justiției

Situațiile financiare puse la dispoziție de Ministerul Justiției inspectorilor de la Curtea de Conturi nu prezintă date veridice – este concluzia scrisă negru pe alb de instituție, în urma unui control făcut la ministerul condus de Tudorel Toader, scrie știripesurse.ro.

“În anul 2017, Ministerul Justiţiei (aparatul central şi autorităţile din subordine) a administrat în ansamblu resurse financiare publice în sumă de 627,8 mln lei, inclusiv cheltuieli 498,6 mln lei şi active nefinanciare cu valoarea de 129,2 mln lei.

Misiunea de audit menţionează că aparatul central al MJ a majorat neregulamentar în anul 2017 cheltuielile efective cu suma de 6 mln lei, ca urmare a casării unui activ nefinanciar (reţeaua pentru computere). Instituţia din subordine, Inspectoratul Naţional de Probaţiune, a clasificat şi atribuit incorect cheltuielile pentru modernizarea programelor informatice (77,1 mii lei) şi cheltuielile de montare a climatizoarelor (44,4 mii lei).

De asemenea, nu au fost evaluate de către Ministerul Justiţiei şi înregistrate în evidenţa contabilă 17 imobile (construcţii) cu suprafaţa totală de peste 1462 de metri pătraţi, ceea ce a afectat prezentarea reală a situaţiei patrimoniale.

Sursa foto: realitatea