CUTREMUR CHILE: Peste 300 de femei au evadat dintr-o inchisoare care s-a prabusit

CUTREMUR in Chile. Cutremurul cu magnitudinea de 8,2 grade pe Richter care a zguduit, marti seara, nordul statului Chile a dus la o evadare in masa dintr-o inchisoare pentru femei, a informat Ministerul de Interne chilian.

CUTREMUR in Chile. Mai mult de 300 de detinute au reusit sa fuga, dintre care doar 16 au fost retinute ulterior de catre autoritati. Conform datelor preliminare, o parte din cladirea inchisorii s-a prabusit in urma seismului, scrie romaniatv.net.

Citeste si: CUTREMUR CHILE: PRESEDINTELE MICHELLE BACHELET A DECLARAT STARE DE CATASTROFA NATURALA IN NORDUL TARII

In acelasi timp, dupa cum informeaza postul de televiziune Telesur, scolile au fost miercuri inchise pe intreaga coasta nordica a statului Chile. “Pentru a asigura securitatea populatiei, ne-am decis sa anulam toate activitatile educative in scolile situate in zona de coasta”, a indicat ministrul de interne chilian, adaugand ca nu sunt excluse replici puternice ale seismului de marti seara.

CUTREMUR in Chile. Seismul cu magnitudinea de 8,2 grade a determinat Serviciul National pentru Situatii de Urgenta sa ordone evacuarea coastelor de nord ale tarii din cauza unui risc de tsunami. Autoritatile au emis alerta de tsunami in Chile, Ecuador, Peru si Honduras.

Sursa foto: boston.com