CUTREMUR CHILE: Presedintele Michelle Bachelet a declarat stare de catastrofa naturala in nordul tarii

Presedintele chilian Michelle Bachelet a decretat stare de catastrofa naturala in regiunile Arica si Tarapacan (nord, in apropiere de frontiera cu Peru), cele mai afectate de seismul cu magnitudinea de 8,2 din nordul tarii, relateaza AFP.

“Am decretat stare de catastrofa naturala pentru Arica si Tarapaca”, a declarat ea cu cateva minute inainte de a semna decretul la palatul prezidential Moneda. Ea va merge miercuri in zonele afectate de seism.

Citeste si: Cutremur cu magnitudinea de 8,2 in Chile: cinci morti si trei raniti. Alerta de tsunami in Ecuador, Peru si Chile

Cutremurul s-a produs la ora locala 20.46 (miercuri, 02.46 ora Romaniei), la aproximativ 89 de kilometri sud-vest de Cuya, la o adancime de 46,4 kilometri, potrivit Centrului seismologic national al Universitatii din Chile.

Centrul american de geofizica USGS a anuntat, de asemenea, producerea unui cutremur cu magnitudinea 8. Alerta de tsunami ar viza alte doua tari, si anume Ecuador si Peru, potrivit Centrului american. La randul lor, serviciile nationale din Ecuador, Honduras si Peru au anuntat ca au emis alerte de tsunami.

Sursa foto: ilovechile.cl