CUTREMUR de 3,2 grade inregistrat, miercuri, in judetul BUZAU

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineata, la ora locala 3,48, in zona seismica VRANCEA, judetul BUZAU, conform Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

SEISMUL a avut loc la o adancime de 128 de kilometri, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost Valenii de Munte (42 kilometri), Covasna (48 kilometri), Buzau (48 kilometri), Mizil (51 kilometri) si Ramnicu Sarat (51 kilometri).

Tot miercuri, in aceeasi zona seismica dar in judetul VRANCEA, s-au mai produs doua CUTREMURE de intensitate mai mica, respectiv de 2,4 grade pe scara Richter (ora locala 0,31) si de 2,7 grade (ora locala 0,55). Cel mai mare CUTREMUR din ROMANIA din acest an s-a produs in data de 29 martie, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara RICHTER.

Conform datelor INFP, de la inceputul anului 2015, in ZONA SEISMICA VRANCEA, au mai fost inregistrate doua CUTREMURE cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul avand loc in data 24 ianuarie, iar celalalt pe 16 martie. Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un CUTREMURde 5,7 grade pe scara Richter, miscarea tectonica fiind cea mai mare inregistrata in ROMANIA in ultimii ani.

Sursa foto: realitatea.net