CUTREMUR de 3,3 grade, inregistrat in judetul BUZAU

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs sambata dimineata, la ora locala 02,35 (00,35 UTC), in zona VRANCEA, judetul BUZAU, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

CUTREMURUL a avut loc la o adancime de 128 de kilometri, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost: Valenii de Munte (32 km), Mizil (44 km), Plopeni (47 km), Boldesti-Scaeni (47 km) si Buzau (48 km). In data de 29 martie, tot in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, s-a produs un CUTREMUR cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, acesta fiind cel mai mare seism din 2015 inregistrat in Romania.

Cu doua zile mai devreme, pe 27 martie, in zona seismica Vrancea au mai avut loc trei CUTREMURE cu magnitudini de 2,6, respectiv 2,8 si 3,7 grade pe scara Richter, toate avand epicentrul in judetul Vrancea. Conform datelor INFP, de la inceputul anului, in zona seismica Vrancea, au fost inregistrate doua CUTREMURE cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul avand loc in data 24 ianuarie, iar celalalt pe 16 martie.

In luna martie, in Romania, au fost inregistrate 28 de CUTREMURE cu magnitudini cuprinse intre 2,5 si 4,9 grade pe scara Richter, acesta din urma avand epicentrul in judetul Buzau. Anul trecut, in data de 22 noiembrie, s-a produs un CUTREMUR de 5,7 grade pe scara Richter, miscarea tectonica fiind cea mai mare inregistrata in Romania in ultimii ani.

Sursa foto: jurnalul.ro