CUTREMUR de 3,6 grade in Vrancea

Cutremur

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 3,6 grade s-a produs, miercuri, la ora 7.37, in zona seismica Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Conform INFP, cele mai apropiate localitati de epicentru au fost Covasna (38 km), Focsani (47 km), Ramnicu Sarat (49 km), Targu Secuiesc (51 km) si Marasesti (56 km).

Citeste si: MARMUREANU, PENTRU MONDO NEWS: “MARELE CUTREMUR DIN ROMANIA AR PUTEA AJUNGE PANA LA MOSCOVA”

Cel mai important CUTREMUR din acest an s-a inregistrat pe data de 29 martie si a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter.

Potrivit specialistilor, un CUTREMUR de mare adancime, cu magnitudine peste 7 grade, nu se va produce prea curand pe teritoriul tarii noastre. Pe baza datelor istorice analizate, profesorul GHEORGHE MARMUREANU, actualmente director onorific in cadrul Institutului National de Fizica a Pamantului, a declarat pentru Mondo News ca un CUTREMUR de mare adancime se poate produce intre anii 2040-2060, chiar si peste.

Citeste si: CUTREMUR DE 3.3 GRADE IN VRANCEA

“Eu merg pe varianta unui CUTREMUR de mare adancime. Pentru a fi periculos, adica pierderi materiale si de vieti omenesti, seismul trebuie sa fie peste 7.1 pe Richter”, ne-a mai declarat MARMUREANU.