CUTREMUR de 5 grade, RESIMTIT si in BUCURESTI! REACTIA INFP

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter a avut loc miercuri dupa amiaza in Romania, el fiind resimtit si in Bucuresti, anunta Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP).

UPDATE: Un CUTREMUR de 5 grade pe scara Richter a avut loc, miercuri, la ora 17:08, si s-a simtit inclusiv in Capitala. Magnitudinea initiala anuntata de Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP) a fost de 5,1 grade, insa ulterior a fost revizuita la 5 grade. Seismul a avut loc la o adancime de 156 de kilometri si s-a produs in zona seismica Vrancea, in judetul Buzau. El a fost urmat la doar cateva minute de o replica de 3 grade pe scara Richter.

“E un cutremur adanc. Nu e nicio problema, stati linistiti. Sunt convins ca e in sfera celor care au fost si de dimineata, foarte adanci. Nu are nicio relevanta. In momentul de fata sunt cutremure extrem de puternice in India, Afganistan. Noi suntem sub influenta acelui sistem”, a explicat Gheorghe Marmureanu, director onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, pentru postul B1 TV.

STIRE INITIALA

CUTREMURUL a avut loc la ora 17:08, la o adancime de 156 de kilometri. Centrul mediteranean de seismologie anunta o magnitudine de 4,7 iar centrul american de seismologie 4,4.

Sursa foto: realitatea