CUTREMUR de 6,4 grade, inregistrat in CHINA

Un CUTREMUR cu magnitudinea 6,4 grade pe scara Richter a avut loc vineri in regiunea Xinjiang din vestul CHINEI, a anuntat Institutul American de Geofizica (USGS), SEISM soldat cu cel putin trei morti, potrivit autoritatilor locale, informeaza AFP.

CUTREMURUL s-a produs la ora locala 9:07 (1:07 GMT), la o distanta de 164 de kilometri nord-vest de orasul Hotan si 131 de kilometri sud-est de Shache — localitate cunoscuta in limba uigura sub numele de Yarkand — si la o adancime de 20 de kilometri, a precizat USGS.

Initial, institutul american a anuntat producerea unui SEISM cu magnitudinea 6,1, insa apoi a revizuit in crestere estimarea sa. CUTREMURUL s-a produs in apropiere de desertul Taklamakan, vasta intindere nepopulata. In ceea ce priveste autoritatile chineze, acestea au anuntat producerea unui SEISM cu magnitudinea 6,5.

Cel putin trei persoane au murit in urma CUTREMURULUI in districtul Pishan, unde s-a aflat epicentrul, a anuntat Biroul pentru seisme al guvernului regional. Acest district, cu o denstitate a populatiei foarte scazuta, numara 258.000 de locuitori, dintre care marea majoritate uiguri, musulmani turcofoni. De asemenea, potrivit autoritatilor regionale, seismul a avut patru replici cu o magnitudine mai mare de 4 grade.

CUTREMURE au loc frecvent in CHINA, in special in provinciile Yunnan si Sichuan, regiuni muntoase situate in sud-vestul tarii. In urma seismului produs in august 2014 in provincia Yunnan, cu o magnitudine de 6,1 grade, au murit 600 de oameni. In provincia Sichuan, una dintre cele mai populate din China, a avut loc un seism devastator in mai 2008, cu magnitudinea de 7,9 si soldat cu peste 80.000 de morti sau persoane date disparute.

Sursa foto: realitatea.net