Cutremur de 6,9 grade pe scara Richter: Zeci de persoane au fost RANITE

Cel putin 37 de persoane au fost ranite intr-un cutremur de magnitudine 6,9 grade pe scara Richter ce a zguduit capitala Pakistanului Islamabad si unele parti din provinciile Punjab (est) si Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest) in primele ore ale diminetii de sambata, au anuntat mass-media locala si oficiali, informeaza agentia Xinhua, citata de Agerpres.

Canalul de televiziune Geo Urdu a declarat ca orasul Peshawar, capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, a fost zona cea mai afectata unde au fost anuntate toate cele 37 de victime. 

Autoritatile spitalicesti au spus ca cei mai multi dintre oameni au suferit leziuni la nivelul capului si membrelor dupa ce au fost loviti de caramizile caselor prabusite. 

Cutremurul a provocat de asemenea alunecari de teren in zona autostrazii Karakoram (cea mai inalta din lume n.r.), blocand-o in diferite locuri. 

Intre timp, Institutul geologic din Statele Unite (USGS) a anuntat ca magnitudinea cutremurului a fost de 6,2, produs la o adancime de 203 km in zona Ashkasham din Afganistan. 

Comentand in legatura cu diferenta magnitudinii, un responsabil pakistanez a declarat ca USGS monitorizeaza situatia cutremurelor de pe continentul american deoarece nu are nicio statie in Pakistan, adauga Xinhua.

Sursa foto: ziuaveche