UN NOU CUTREMUR DEVASTATOR IN NEPAL. Peste 47 oameni au MURIT, iar alti 1.117 sunt RANITI. UPDATE

UN NOU CUTREMUR DEVASTATOR cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara RICHTER a avut loc marti dimineata in NEPAL. Precedentul CUTREMUR din NEPAL a fost inregistrat in data de 25 aprilie si a avut magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter.

UPDATE 19.33: Bilantul victimelor arata ca cel putin 47 oameni au MURIT, iar alti 1.117 sunt RANITI.

Un CUTREMUR de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs marti dimineata in NEPAL. Seismul a avut loc la ora 7:05 GMT (10:05 ora Romaniei) la o adancime de 18,5 km, la o distanta de 83 km de capitala Kathmandu si a 68 km de orasul Namche Bazar, apropiat de Everest, anunta Institutul American de Geofizica (USGS).

Epicentrul CUTREMURULUI a fost apropiat de tabara de la baza Muntelui Everest, care a fost evacuata dupa avalansa provocata de cutremurul din data de 25 aprilie, avalansa in care au murit 18 alpinisti.

Centrul Centrul European de Seismologie anunta in NEPAL 3 replici  – 5,6 grade, 5,2 grade, respectiv 6 grade. Potrivit Reuters, undele de soc au fost resimtite in nordul Indiei si pana in capitala New Delhi, unde cladirile s-au zguduit mai mult de 1 minut.

In capitala Kathmandu, oamenii au iesit in strada. Nu sunt anuntate deocamdate pagube umane sau materiale. CUTREMURUL produs in Nepal in data de 25 aprilie s-a soldat cu moartea a peste 8.000 de persoane si a distrus mii de locuinte.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul.ro