CUTREMUR IN CALIFORNIA: Peste 200 de RANITI si NUMEROASE CLADIRI avariate in urma SEISMULUI

Peste 200 de persoane au fost ranite, iar aproximativ 100 de cladiri au suferit avarii structurale in urma seismului de 6,0 grade produs duminica in statul american California, relateaza site-ul ziarului San Jose Mercury News.

Cutremurul, cel mai puternic produs in California in ultimii 25 de ani, a provocat ranirea a peste 200 de oameni. Un copil in varsta de 13 ani este in stare critica dupa ce a fost lovit de caramizi in zona capului, iar alte 13 persoane sunt spitalizate. Aproximativ 100 de cladiri au suferit daune structurale in urma miscarii telurice. Circa 28.000 de locuinte au ramas fara electricitate, cateva ore, din cauza seismului.

CITESTE SI: CUTREMUR cu magnitudinea de 6 grade, inregistrat in CALIFORNIA

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,0 grade a avut loc, duminica dimineata, in statul american California, anunta Institutul american de geofizica (USGS). Seismul a avut loc la ora locala 3.20 (13.20, ora Romaniei), la adancimea de 10,8 kilometri.

CITESTE SI: SECETA din CALIFORNIA creste riscul producerii de CUTREMURE

Epicentrul cutremurului a fost in nordul statului american California, la sase kilometri nord-vest de oraselul American Canyon, la noua kilometri sud-sud-vest de localitatea Napa, la 13 kilometri nord-vest de Vallejo si la 82 de kilometri vest-sud-vest de Sacramento. Cutremurul a fost urmat de zeci de replici, cea mai mare avand 5,0 grade.

Sursa foto: washington post