CUTREMUR in FOTBAL: DINAMO BUCURESTI este anchetata de DNA pentru BLAT

CUTREMUR in FOTBALUL ROMANESC.  Directia Nationala Anticoruptie (DNA) s-a autosesizat dupa dezvaluirile din presa despre un presupus blat facut de DINAMO BUCURESTI la meciul cu LAZIO ROMA, din preliminariile Ligii Campionilor, editia 2007/2008.

Biroul de presa al DNA a facut public faptul ca pe 27 ianuarie a fost demarata o ancheta cu privire la posibilitatea ca meciul DINAMO BUCURESTI – LAZIO ROMA sa fi fost trucat. “La data de 27.01. 2015, pe rolul D.N.A. a fost inregistrat un dosar penal avand ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind partida de fotbal dintre DINAMO BUCURESTI  si Societa Sportiva LAZIO din Italia care a avut loc la data de 28.08.2007”, a anuntat DNA, informeaza ProSport.

CITESTE SI: Administrator judiciar DINAMO: Sunt doua contestatii la tabelul de creante 

Acest scandal a inceput dupa ce fotbalistul CRISTI PULHAC a declarat ca a avut suspiciuni la acel meci. Ulterior, fostul actionar dinamovist VLADIMIR COHN a spus ca blatul a fost facut de CORNEL DINU si CRISTI BORCEA, iar pretul a fost transferul lui RADU STEFAN la LAZIO ROMA, cateva luni mai tarziu.

Totusi, CORNEL DINU  a negat implicarea, dar a admis ca meciul a fost BLAT si a oferit o noua persepctiva povestii, aducandu-l in discutie pe IOAN BECALI. De asemenea, CORNEL DINU a mentionat ca jucatorul care a facut blat a fost VALI NASTASE.

DINAMO BURESTI a ratat participarea in grupele Ligii Campionilor, editia 2007/2008, dupa ce a fost invinsa de LAZIO ROMA pe Arena Nationala cu scorul 3-1 (in tur a fost 1-1). Formatia pregatita la acea vreme de Mircea Rednic a condus cu 1-0 la pauza, insa imediat dupa reluarea jocului VALI NASTASE a comis un penalti, iar italienii au egalat. Ulterior, LAZIO ROMA a mai marcat doua goluri.

CITESTE SI: FC DINAMO a intrat OFICIAL in procedura de REORGANIZARE 

Imediat dupa acel meci, Vali Nastase a parasit-o pe Dinamo, iar antrenorul Mircea Rednic a afirmat ca i s-a parut suspect ca Borcea nu i-a cerut banii pe care-i luase cu cateva saptamani inainte, la semnatura. La cateva luni distanta, DINAMO BUCURESTI  il vindea pe RADU STEFAN la LAZIO ROMA pentru o suma ce a depasit 6 milioane de euro, desi jucatorul nu avea o cota importanta la vremea respectiva.

Sursa foto: prosport.ro