Cutremur in Hunedoara in aceasta dimineata

Un nou cutremur s-a produs in Romania in aceasta dimineata. Seismul cu magnitudinea de 3.2 pe Richter a fost resimtit in judetul Hunedoara si este al treilea cutremur care a avut loc in acea zona in ultimele 8 ore.

Cutremurul a avut loc la o adancime de 15 kilometri. Potrivit specialistilor, cutremurele de suprafata sunt mult mai periculoase decat cele de adancime.

Epicentrul seismului care s-a produs la ora 08:10, potrivit site-ului Institutului de Fizica a Pamantului.

Un cutremur mare ar produce dezastru in Romania

Un cutremur puternic ar produce efecte inspaimantatoare in Romania. Tara noastra se ridica la un risc major in caz de dezastru, conform documentului pe care s-a fundamentat Legea asigurarii obligatorii a locuintei, citat de Capital.

Documentul contine concluzii inspaimantatoare despre efectele unui cutremur important. Trei sferturi din cele peste 8,4 milioane de locuinte din Romania sunt construite inainte de cutremurul 1977, fiind ridicate dupa normative vechi. 

Cea mai grava concluzie este cea referitoare la efectele unui cutremur similar celui din martie 1977. In cazul acestui eveniment care, potrivit specialistilor, „va veni cu siguranta“, peste 350.000 de locuinte ar fi distruse total, in timp ce pagubele s-ar ridica la aproximativ 4,8 miliarde de euro.

Afla aici ce contine acest document