CUTREMUR IN NEPAL: O mie de persoane din tarile UE, DATE DISPARUTE in urma SEISMULUI

O mie de persoane din tarile membre ale Uniunii Europene (UE), in majoritate turisti, sunt dati disparuti in Nepal dupa aproape o saptamana de la cutremurul de pamant devastator, a afirmat ambasadoarea UE la Kathmandu, Rensje Teerink, relateaza The Telegraph.

‘Nu stim unde sunt sau unde ar putea fi. Ei sunt dati disparuti, dar nu se stie exact care este statutul, lor’‘, a explicat aceasta.

Ambasadoarea UE la Kathmandu a mai precizat ca persoanele cautate sunt in majoritate turisti in zonele Langtang si Lukla.

CITESTE SI: CUTREMUR NEPAL: BILANT in CRESTERE – peste 6000 de MORTI si 14.000 de RANITI

Langtang este o zona de trekking de la nord de Kathmandu care a fost puternic afectata de avalanse uriase si de alunecari de teren, ea fiind aproape de epicentrul seismului.

Potrivit unui alt responsabil al UE, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, majoritatea dintre ei vor fi probabil gasiti in viata, dar lipsa de acces in acele zone accidentate complica strangerea de informatii despre soarta lor.

CITESTE SI: ZSOLT TOROK, aplinistul roman BLOCAT in tabaza de baza de pe EVEREST, a fost EVACUAT

Seismul de 7,8 grade din Nepal, care a devastat o parte din tara si a ucis peste 6.200 de persoane, a declansat o avalansa asupra taberei de baza din Everest, omorand 18 persoane.

Sursa www.hotnews.ro