Cutremur în PSD! Ecaterina Andronescu și Mihai Tudose vor să sară în altă barcă

Cutremur în PSD! Surse politice au dezvăluit pentru jurnaliștii de la „Adevărul“ că Ecaterina Andronescu şi Mihai Tudose negociază intens cu Victor Ponta trecerea de la PSD la Pro România.

Fostul premier Victor Ponta va rupe încă 20 de parlamentari de la PSD, PMP şi ALDE şi ar putea înclina decisiv balanţa pentru debarcarea Guvernul Dăncilă, controlat de vechiul său rival Liviu Dragnea. Potrivit unor surse din PSD, Dragnea se teme că va pierde controlul în partid.

Fostul lider PSD Victor Ponta a demarat o campania masivă de racolări în Parlament. În numai câteva zile, Ponta a transferat patru deputaţi de la PSD şi unul de la PMP.

Citește și: PONTA ÎI DĂ REPLICA LUI DRAGNEA DUPĂ CE ACESTA L-A NUMIT ȘOBOLAN: ÎI ESTE FRICĂ! ESTE UN SEMN BUN

Surse politice susţin că liderii PSD se aşteaptă să mai piardă încă 15 oameni , parlamentari care sunt nemulţumiţi de modul autoritar în care Liviu Dragnea conduce partidul. Dacă „hemoragia“ din PSD va continua, sunt mari şanse ca majoritatea parlamentară să fie dinamitată, deci Guvernul Dăncilă este în pericol.

În acest moment, PSD şi ALDE au o majoritate sigură, la care mai contribuie, tăcut, UDMR şi încă 10 parlamentari ai minorităţilor naţionale. Totuşi, moţiunea de cenzură anunţată de PNL, suprapusă cu ofensiva declanşată de Ponta, a agitat apele în PSD.