CUTREMUR in Romania, resimtit si la CHISINAU

CUTREMURUL cu magnitudinea in jur de 4.8 grade pe Richter, care s-a produs miercuri noapte in regiunea Vrancea, s-a simtit si la CHISINAU.

Potrivit datelor Institutului National pentru Fizica Pamantului de la Bucuresti, SEISMUL a avut loc la o adancime de 107 kilometri si a avut 4,8 grade pe scara Richter.

“La ora 22:45, in zona de sud a zonei Vrancea, Muntenia, a avut loc un CUTREMUR cu magnitudinea in jur de 5 grade, iar pe teritoriul Republicii Moldova intensitatea a fost cuprinsa intre 4-5 grade. Astfel de CUTREMUR nu poate provoca deteriorari. Ele nu prezinta un careva pericol.

Citeste si: CUTREMUR CU MAGNITUDINEA DE 4,8 PE SCARA RICHTER, IN JUDETUL PRAHOVA

Pot fi replici ale SEISMULUI. Vor mai fi astfel de CUTREMURE. Este un an activ din punct de vedere seismic, iar CUTREMURUL de astazi ne aminteste ca locuim intr-o zona seismica”, a declarat Vasile Alcaz, director al Institutului de Geologie si Seismologie al Academiei de Stiinte din Moldova, citat de Publika.md, informeaza rtv.net.

Alte doua CUTREMURE s-au produs duminica in judetul Buzau, in zona seismica Vrancea, intr-un interval de aproximativ patru ore, unul avand magnitudinea de 3 grade pe scara Richter si celalalt fiind de 2,8 grade.

Tot in judetul Buzau, in zona seismica Vrancea, sambata, la ora 18.55 s-a produs un CUTREMUR de 3,2 grade pe scara Richter.

Citeste si: CUTREMUR CU MAGNITUDINEA 3,5, IN ZONA VRANCEA

CUTREMURUL cu cea mai mare magnitudine produs anul acesta in Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, tot in zona seismica Vrancea.