Cutremur in Vrancea in aceasta dimineata

Cutremur

Un nou cutremur s-a produs, in aceasta dimineata, in Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3.1 pe Richter si s-a produs la ora 03.16.

Cutremurul s-a inregistrat la o adancime de 145 de kilometri, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Un alt cutremur s-a produs marti, cu magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter, iar in data de 15 octombrie tot in zona Vrancea a fost inregistrat un cutremur de 4,7 grade.

Cel mai puternic seism din ultima perioada a fost inregistrat tot in octombrie si a avut 5,5 grade.

Mircea Radulian, directorul onorific al INFP, declara, ieri, ca seismul de 3.8 pe Richter produs ieri nu este o replica a seismului din 6 octombrie si a adaugat ca nu se poate sti dinainte cand se va produce un cutremur.

“In zona Vrancea la magnitudini de aceasta marime nu se produc replici de cutremur. Nici cutremurul de 4,7 nici acesta nu au fost replici ale cutremurului din 6 octombrie. Replica este un cutremur care se produce imediat dupa producerea socului principal, nu la un interval atat de mare de zile. Nu putem sa stim cand va fi un cutremur sau sa facem o prognoza de cutremur”, a precizat Mircea Radulian, directorul onorific al INFP.