CUTREMUR, inregistrat in judetul BUZAU sambata dimineata

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs, sambata dimineata, la ora locala 9:31, in judetul Buzau, conform Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP), citat de Agerpres.

Seismul a avut loc la o adancime de 127 de kilometri. Miscarea tectonica din Romania s-a produs la 11 kilometri de localitatea Lopatari din judetul Buzau, la 53 de kilometri de Buzau si 131 de kilometri de Capitala, a anuntat, sambata, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM).

Cel mai important seism din acest an s-a inregistrat in data de 24 septembrie, la ora locala 2:11, in zona Vrancea, si a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter. In 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter si s-a inregistrat in data de 29 martie, in judetul Buzau.

Potrivit datelor INFP, cea mai importanta miscare tectonica din Romania dupa 1990 a fost inregistrata in anul 2014, pe 22 noiembrie, cand s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimtit si la Bucuresti.

Sursa foto: realitatea