CUTREMUR MAREA EGEE: Grecia a scapat, dar in TURCIA sunt ZECI DE RANITI

Puternicul SEISM survenit sambata in insula greceasca Lemnos, din Marea Egee, nu a facut victime in GRECIA, dar a provocat ZECI DE RANITI si pagube materiale in TURCIA vecina, au indicat autoritatile turce, relateaza AFP.

Potrivit institutului american de geofizica USGS, SEISMUL a avut o magnitudine de 6,4 grade, in timp ce Institutul de seismologie din Istanbul a evaluat magnitudinea cutremurului ”la 6,7 grade pe scara Richter”.

Citeste si: CUTREMUR PUTERNIC IN MAREEA EGEE, RESIMTIT LA BUCURESTI. UPDATE

Guvernatorul orasului Canakkale (pe litoralul turcesc), Ahmet Cinar, citat de agentia de presa Dogan, a afirmat ca 105 persoane au fost RANITE in provincie din cauza mai ales a panicii care a urmat dupa seism.

Pe insula turceasca Gokceada din Marea Egee, circa treizeci de persoane au fost SPITALIZATE din cauza ranilor suferite cand si-au parasit repede locuintele, potrivit agentiei Dogan, citata de Agerpres.

Citeste si: CUTREMUR DE 4.9 GRADE IN GRECIA

La randul sau, guvernatorul din Tekirdag (regiune turca situata aproape de frontiera cu Grecia), Ali Yerlikaya, a declarat, la canalul de televiziune CNN-Turk, ca 12 persoane au fost RANITE, printre ele figurand o persoana care a suferit o criza cardiaca, dar viata sa nu este in pericol.

Pagube materiale au fost semnalate la spitalul din Yenice, in provincia Canakkale. De asemenea, au fost avariate case in orasele de pe coasta de vest a Turciei.

Sursa foto: cugetliber.ro