CUTREMUR NEPAL: A FOST GASITA EPAVA ELICOPTERULUI AMERICAN DISPARUT

Epava elicopterului militar american disparut marti in Nepal in timpul unei operatiuni de salvare a supravietuitorilor unui seism produs in aceeasi zi in zona localitatii Charikot a fost descoperita in apropiere de frontiera cu China, a anuntat vineri armata nepaleza, relateaza France Presse.

Aceasta a fost reperata intr-o padure situata la aproximativ 70 km nord-est de Kathmandu, a precizat un inalt responsabil al armatei nepaleze.

‘Nu stim daca exista supravietuitori, mai trebuie sa culegem informatii. Am reperat epava din aer, incercam acum sa aterizam in aceasta zona pentru a obtine mai multe informatii’, a declarat telefonic pentru AFP generalul Binoj Basnet.

 CITESTE SI: UN NOU CUTREMUR DEVASTATOR IN NEPAL. Peste 47 oameni au MURIT, iar alti 1.117 sunt RANITI. UPDATE 

Armata americana a anuntat marti ca un elicopter de tip UH-1Y Huey al puscasilor marini americani, care participa la operatiunile umanitare in urma seismului din Nepal, a disparut cu opt persoane la bord — sase puscasi marini americani si doi militari nepalezi.

Peste 12 aparate militare americane participa la operatiunile de acordare de asistenta victimelor devastatorului seism, intre care doua elicoptere Huey si patru aparate de transport hibrid Osprey, precum si un avion cargo. Potrivit Pentagonului, elicoptere in zbor in momentul disparitiei aparatului au interceptat o convorbire radio privind existenta unor probleme legate de carburant.

Aproximativ 300 de militari americani participa la operatiunile de asistenta dupa puternicul cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade produs la 25 aprilie si soldat cu peste 8.000 de morti.

CITESTE SI: CUTREMUR NEPAL: Guvernul a aprobat acordarea unui AJUTOR UMANITAR DE URGENTA pentru SINISTRATI 

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,3 grade, a zdruncinat marti Nepalul, fiind urmat de mai multe replici puternice, facand peste o suta de morti. Un purtator de cuvant al Ministerului nepalez de Interne, citat de DPA, declarase marti ca elicopterul puscasilor marini americani fusese localizat la nord de Kathmandu, dar de atunci au tot continuat cautarile.

Sursa foto: BBC.co.uk