CUTREMUR NEPAL: Autoritatile nepaleze afirma ca 22 PERSOANE au MURIT pe EVEREST, numarul celor DISPARUTI fiind de 217

Guvernul din Nepal a anuntat ca au fost recuperate corpurile a 22 de persoane care au murit in avalansa produsa pe EVEREST in urma CUTREMURULUI de 7,8 grade inregistrat sambata in aceasta tara asiatica, in timp ce numarul celor disparuti este de cel putin 217, potrivit Agerpres, care citeaza EFE.

Totodata, s-a reusit salvarea a 32 de oameni din zona respectiva, iar 29 sunt ingrijiti in spitalul din localitatea Lukla, situata in apropiere de EVEREST, conform declaratiilor unui reprezentant al Ministerului Turismului din Kathmandu.

Avalansa a acoperit una din taberele de baza folosite de alpinisti, ghizi si insotitorii lor si bilantul prezentat duminica de autoritati indica existenta a cel putin 51 de raniti, dintre care 41 in stare grava.

Citeste si: CUTREMUR NEPAL: Un SERVICIU ONLINE lansat de GOOGLE ajuta la depistarea PERSOANELOR DISPARUTE

Sambata, Ministerul de Turism nepalez anuntase ca, dintre alpinistii care si-au pierdut viata, cel putin zece sunt straini, dar nu a dat ulterior niciun detaliu in legatura cu acest subiect.

Un alpinist spaniol, Javier Camacho, a declarat ca au fost evacuate cu elicopterele cel putin 40 de persoane din tabara de baza, in care situatia este “tensionata”, multi fiind “cuprinsi de panica” de posibilitatea producerii unor replici ale seismului urmate de avalanse.

Potrivit Reuters, in Nepal se gasesc aproximativ 300.000 de turisti straini, dintre care cateva sute pe EVEREST. Acestia se pregateau pentru a urca pe cel mai inalt varf muntos din lume, luna mai fiind perioada cea mai indicata in acest sens din punct de vedere meteorologic.

Citeste si: MAE: 19 CETATENI ROMANI au fost identificati in urma CUTREMURULUI din NEPAL. TOTI sunt BINE

Datele disponibile pana in prezent in legatura cu cutremurul de 7,8 grade de sambata — cel mai puternic din ultimii 81 de ani din aceasta tara — indica peste 2.300 de morti in NEPAL si statele vecine, totalul celor raniti fiind de peste 6.000. Politia locala a informat ca in NEPAL si-au pierdut viata 2.254 de oameni, iar presa a relatat despre 57 de oameni morti in India, 18 in China si patru in Bangladesh.

Sursa foto: cbsnews.ro