CUTREMUR NEPAL: CRUCEA ROSIE ROMANA a lansat un APEL UMANITAR DE URGENTA in spijinul VICTIMELOR

CRUCEA ROSIE ROMANA a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, lansarea unui APEL UMANITAR DE URGENTA in sprijinul VICTIMELOR CUTREMURULUI DIN NEPAL.

Prin lansarea “Apelului pentru Nepal”, CRUCEA ROSIE ROMANA se alatura eforturilor Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. Campania va consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special pentru acest apel.

Sumele colectate vor fi directionate spre a fi utilizate de catre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de hrana, asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

Citeste si: VIDEO CUTREMUR NEPAL: Echipele de salvare montane intervin cu ELICOPTERE

Reprezentantii organizatiei ii invita pe toti cei care vor sa sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa doneze bani in conturile CRUCII ROSII ROMANE.

Pentru donatii online poate fi accesat site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, in care pot fi depuse contributiile in bani, sunt deschise la BRD, Agentia Piata Romana. Pentru donatiile in lei este disponibil contul RO14BRDE410SV34436474100, iar pentru cele in euro, contul RO02BRDE410SV34436714100

Potrivit sursei citate, rapoartele de pana acum arata ca zeci de mii de persoane au fost afectate de cutremurul de 7,9 pe Richter care a avut loc sambata in apropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, iar acum se lupta sa supravietuiasca din cauza lipsei de hrana, adapost si apa potabila. “Crucea Rosie din Nepal in colaborare cu autoritatile nationale au luat masuri imediate pentru a asigura operatiunile de salvare si distribuirea de materiale de prima necesitate catre populatie”, se spune in comunicat.

Citeste si: CUTREMUR NEPAL: BILANTUL PROVIZORIU a crescut la 3218 MORTI. UPDATE

Totodata, pentru a sustine operatiunile de ajutorare a VICTIMELOR acestui dezastru umanitar, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a lansat un Apel International de Urgenta. Suma necesara pentru asistarea a aproximativ 75.000 de persoane afectate  de dezastru este de 33 milioane de euro.

Conform celui mai recent bilant, se estimeaza ca in urma CUTREMURULUI au murit 3.200 de oameni,  iar peste 5.000 au fost raniti, insa distrugerea infrastructurii face dificila stabilirea rapida a daunelor si a numarului exact al victimelor, mai spune sursa citata.

Sursa foto: Crucea Rosie Romana