CUTREMUR NEPAL: Guvernul local a decretat trei zile de DOLIU NATIONAL

Guvernul din NEPAL a decretat trei zile de doliu, marti, pentru cele peste 4.000 de persoane care au MURIT in urma CUTREMURULUI DEVASTATOR care a avut loc sambata, relateaza DPA, in pagina electronica.

Potrivit unui nou bilant al Guvernului din NEPAL, CUTREMURUL a produs 4.353 de victime, in timp ce operatiunile de cautare si salvare continua. Guvernul a declarat, de asemenea, ca traverseaza “o perioada dificila in aceasta criza, din cauza resurselor sale limitate”.

CITESTE SI: CUTREMUR NEPAL: Alti sase cetateni ROMANI au fost IDENTIFICATI de MAE. ALIPINISTII Justin Ionescu si Zsolt Torok sunt TEFERI. UPDATE 

“Nu eram pregatiti pentru un dezastru de o asemenea amploare”, a declarat ministrul de Interne, Ban Dev Gautam. “Nu avem suficiente resurse si vom avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la toata lumea”. Multe persoane din Kathmandu dorm in parcuri si pe drumuri. Oamenii se plang ca au ramas fara gaz, iar electricitatea a fost redata doar in anumite zone.

Oamenii acuza guvernul ca nu fac destule eforturi pentru a oferi populatiei produsele de baza. In acelasi timp, purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne a declarat ca satele izolate din trei districte, Sindhupalchowk, Rasuwa si Gorkha, sunt inca inaccesibile.

CITESTE SI: CUTREMUR NEPAL: CRUCEA ROSIE ROMANA a lansat un APEL UMANITAR DE URGENTA in spijinul VICTIMELOR 

Sursa foto: bbc.co.uk