CUTREMUR NEPAL: Un BARBAT in varsta de 101 ANI a fost gasit in VIATA sub DARAMATURILE casei sale

Echipe de salvatori formate din japonezi si nepalezi au gasit in VIATA in nordul Nepalului un BARBAT in varsta de 101 ANI, a anuntat duminica un responsabil local al politiei din districtul Nuwakot, relateaza Agerpres.

Al patrulea nepalez, Funchu Tamang, care a fost gasit in viata duminica de catre echipele de salvatori, are varsta de 101 de ANI si a fost spitalizat, a declarat Arun Kumar Singh, responsabil local al politiei din districtul Nuwakot, aflat la 80 de km nord-est de capitala Kathmandu.

BARBATUL nu putea sa vorbeasca, timp de aproape opt zile a fost prins sub DARAMATURILE casei sale din satul Kimtang. A fost transportat cu elicopterul la un spital local, iar starea sa este stabila, a adaugat Arun Kumar Singh.

Citeste si: CUTREMUR IN NEPAL: Ultimul BILANT provizoriu anunta peste 7000 de MORTI si 14.000 de RANITI

Duminica, alte trei persoane au fost gasite in viata de fortele de politie in districtul Sindupalchowk, unul dintre cele mai afectate de distrugerile provocate de cutremur. Astfel, doua femei si un barbat au fost gasiti in viata in nord-estul Nepalului, la opt zile de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care s-a produs in aceasta tara, potrivit anuntului unui ofiter de politie nepalez. Doi dintre cei salvati se aflau sub daramaturile unei case de pamant, iar cea de-a treia persoana a fost scoasa de sub o gramada de pamant formata in urma unei alunecari de teren. Cele trei persoane au fost duse la spitalul central al districtului.

Cele patru persoane gasite in VIATA duminica ofera sperante echipelor de salvatori ca ar mai putea exista oameni inca in viata prinsi sub DARAMATURI.

O alta provocare pentru autoritati este insa lipsa corturilor, foarte multi oameni au ramas fara locuinte si au nevoie de adapost si multi sunt raniti si au nevoie de ingrijiri medicale, scrie DPA.

“Nu mai avem corturi. Guvernul nu mai are corturi ca sa ofere oamenilor. Speram sa primim maine 100.000 de corturi”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului nepalez de interne Laxmi Dhakal.

Peste 300.000 de locuinte au fost distruse in urma puternicului cutremur de saptamana trecuta cu magnitudinea de 7,8.

Citeste si: CUTREMUR IN NEPAL: O mie de persoane din tarile UE, DATE DISPARUTE in urma SEISMULUI

Pana in prezent guvernul nepalez a distribuit 47.000 de corturi, insa potrivit estimarilor exista un deficit de peste 400.000 de corturi, a mai declarat Laxmi Dhakal, potrivit DPA.

Peste 130.000 de politisti si soldati au fost mobilizati pentru a ajuta la operatiunile umanitare.

Guvernul nepalez a cerut tuturor institutiilor si organizatiilor straine care vin in Nepal pentru a se implica in eforturile umanitare sa isi faca propriile aranjamente privind cazarea, asigurarea surselor de hrana si apa si in ce priveste modalitatile de transport pe plan local.

Aproape 900.000 de oameni au parasit capitala Kathmandu, de la producerea CUTREMURULUI pana in prezent. Autoritatile au anuntat ca scolile si universitatile vor ramane inchise pana la jumatatea lunii mai.

Ministrul de finante Ram Sharan Mahat a declarat duminica ca bilantul cutremurului va fi mult mai mare decat se anuntase anterior, fiind foarte multe sate la care nu s-a putut ajunge deocamdata, iar in acele zone se cunoaste faptul ca toate casele au fost distruse.

Sursa foto: independent.co.uk