Cutremur puternic in Indonezia, 22 de oameni au murit, peste 200 sunt raniti

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 pe scara Richter s-a produs, marti, in provincia Aceh din Indonezia, in urma caruia 22 de oameni au murit si alti 210 au fost raniti, transmit agentiile de presa internationale. Cutremurul a avut loc marti, la ora 07.37 GMT (10.37 ora Romaniei), la o adancime de zece kilometri.

Agentia indoneziana pentru catastrofe naturale a precizat ca 22 de persoane au murit, 210 au fost ranite si mii de blocuri si case au fost avariate. In urma seismului, aproximativ 300 de persoane au dormit in aer liber, de teama ca daca se vor intoarce in locuinte vor fi in pericol din cauza replicilor frecvente.

Autoritatile indoneziene au trimis un avion in zona pentru evaluarea pagubelor. De asemenea, politia si armata contribuie la operatiunile de salvare, care se concentreaza pe o moschee prabusita peste mai multi copii ce participau la un curs de lectura din Coran. Din primele informatii reiese ca sase dintre ei au murit, in timp ce alti 14 s-ar afla in continuare sub daramaturi.

Foto: itbhuglobal.org