CUTREMUR puternic in Japonia, langa centrala nucleara de la Fukushima

CUTREMUR

Un SEISM cu magnitudinea 5,8 s-a produs luni dimineata in largul prefecturii Fukushima, resimtit slab la Tokyo si fara sa prezinte risc de tsunami, a anuntat Agentia meteorologica japoneza, preluata de AFP, scrie Agerpres.

CUTREMURUL a zguduit puternic zona unde se afla centrala avariata Fukushima Daiichi, precum si complexul nuclear Fukushima Daini.

Compania care exploateaza cele doua centrale, Tokyo Electric Power (Tepco), a informat intr-un e-mail ca nu a constatat anomalii la instalatii. De asemenea, operatorii altor doua centrale din regiune nu au raportat niciun fel de probleme.

Transportul feroviar continua sa se desfasoare normal, potrivit postului national de televiziune NHK, si nu s-au semnalat victime omenesti sau pagube materiale.

Epicentrul acestui SEISM care s-a produs la ora locala 05.14 (duminica, 20.14 GMT) se afla in largul prefecturii Fukushima, iar hipocentrul la 50 de kilometri adancime, potrivit sursei amintite. SEISMUL a fost detectat si de Institutul american de geofizica (USGS), cu o magnitudine si adancime diferite.

Numeroase zone din provincia Fukushima au fost zguduite, precum si aglomeratii urbane din regiunile invecinate Miyagi, Ibaraki si Tochigi.

In ultimele saptamani, cutremurele au fost relativ frecvente in nord-estul arhipelagului nipon devastat pe 11 martie 2011 de un SEISM cu magnitudinea 9, produs in largul Oceanului Pacific, urmat de un tsunami urias care a ucis peste 18.000 de persoane.

Japonia se afla la confluenta a patru placi tectonice si inregistreaza anual mai mult de 20 la suta dintre SEISMELE cele mai puternice care se produc pe glob.

Sursa foto: libertatea.ro