Cutremur violent in largul Peninsulei Kamciatka

Un cutremur cu magnitutidea de 6 grade pe scara Richter a avut loc in acesta dimineata in largul Peninsulei Kamciatka, urmat de o serie de alte mici seisme, fara sa se inregistreze victime, au anuntat Institutul american de geofizica USGS si Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta, informeaza Mediafax.

Cutremurul s-a produs in jurul orei  4.55 (ora Romaniei) la o adancime de 33 de kilometri si la 136 de kilometri est-sud-est de orasul rus Petropavlosk-Kamciatki, in Orasul Pacific. Conform serviciului geologic din cadrul Academiei ruse de Stiinte, cutremurul a avut magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter.

Ministerul a adaugat că nu există un risc de tsunami.

Autoritatile locale au îndemnat locuitorii Peninsulei Kamciatka sa nu cedeze panicii, a anuntat agentia Itar-Tass. In zona Kamciatka este punctul de intalnire intre placile tectonicea Pacificului si nord-americana, lucru care face din aceasta regiune una dintre cele mai active zone seismice din lume.

Potrivit unor cercetatori, cutremure ar urma sa se produca timp de aproximativ o saptamana, insa locuitorii ar urma sa resimta doar seisme cu magnitudinea intre 2 şi 4, potrivit Itar-Tass.

Sursa foto: cronicaromana.ro