CUTREMURE GALATI: Seismele inregistrate in aceasta zona sunt unice in lume

Tudor Prisecaru, secretar de stat pentru Cercetare in Ministerul Educatiei, s-a intalnit, marti, la Galati, cu prefectul judetului, Emanoil Bocaneanu, si cu seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, potrivit Mediafax.

Tudor Prisecaru a spus ca in cursul acestei zile in zona Izvoarele vor mai fi instalate alte doua echipamente de monitorizare, dar si faptul ca seismele din judetul Galati au un caracter unic.

“Ieri am avut o intalnire cu toti specialistii de la Institutul pentru Fizica Pamantului. Au prezentat niste date preliminare si am considerat toti ca este necesara continuarea monitorizarii. Astazi se instaleaza echipamente suplimentare de monitorizare. Eu ma aflu aici pentru a verifica zonele in care au fost montate aparatele si daca ele au fost amplasate in zonele in care am stabilit, pentru ca saptamana aceasta vom avea probabil o alta intalnire la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si sa putem eventual sa analizam datele suplimentare si poate se va putea trage o concluzie, nu stim inca”, a declarat secretarul de stat Tudor Prisecaru.

“Din cate am inteles de la colegii mei de la toate institutiile, ceea ce s-a intamplat aici are un caracter unic. Exista contacte cu specialisti din Brazilia, unde s-a mai intamplat ceva similar, dar nu intru totul la fel, dar si cu specialisti din alte tari”, a mai spus Prisecaru.

Incepand cu data de 23 septembrie, in zona comunelor Slobozia Conachi si Schela au avut lor peste 200 de cutremure.

Sursa foto: realitatea.net