AL TREILEA CUTREMUR, INREGISTRAT IN VRANCEA

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe scara Richter a avut loc, duminica seara, in judetul Buzau, un altul, de 2,8 grade pe scara Richter producandu-se luni dimineata, in judetul Vrancea, conform datelor INFP.

UPDATE: Un al treilea CUTREMUR cu magnitudinea 3,7 grade pe scara Richter s-a produs, luni, in zona seismica Vrancea, in judetul Buzau, dupa aproximativ opt ore de la un seism cu magnitudinea 2,7 si aproximativ 12 ore de la un cutremur cu magnitudinea 4, care au avut loc in aceeasi zona.

Seismul a avut loc la ora 12:11, la adancimea de 130,5 kilometri, cele mai apropiate de epicentru fiind localitatile Nehoiu (13 kilometri), Covasna (42 de kilometri), Intorsura Buzaului (43 de kilometri), Valenii de Munte (50 de kilometri), Mizil (50 de kilometri), potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

STIRE INITIALA

Primul cutremur, cu magnitudinea 4, a avut loc la ora 23:38, la o adancime de 89,2 kilometri. Cel de-al doilea a avut loc luni dimineata, la ora 3:50, in Vrancea, la adancimea de 31,5 kilometri. In ultimii doi ani, in Romania au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

In 8 februarie, in Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea 5, care a fost resimtit si in Bucuresti.

Sursa foto: realitatea