CUTREMURUL din Vrancea a fost RESIMTIT in Republica Moldova si Bulgaria

CUTREMURUL cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter, produs sambata seara in Romania, in zona seismica Vrancea, a fost RESIMTIT in Republica Moldova si nordul Bulgariei, dar nu a provocat victime sau pagube materiale.

SEISMUL, produs la ora 21.14 la o adancime de 39 kilometri, in Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Citeste si: CUTREMURUL de sambata seara a creat PANICA in randul oamenilor. Retelele de electricitate si telefonie au picat in unele orase, iar la Focsani a CRAPAT o sosea

In Republica Moldova, cutremurul a fost RESIMTIT cu o magnitudine cuprinsa intre 4 si 5 grade pe scara Richter. “Este un cutremur moderat. Cand este un astfel de cutremur, nu se produc pagube”, a declarat Vasile Alcaz, directorul Institutului de Geologie si Seismologie al Academiei de Stiinte a Moldovei.

In Bulgaria, CUTREMURUL a fost RESIMTIT in nord-estul tarii, dar nu a provocat victime sau pagube, a anuntat Ministerul de Interne de la Sofia, intr-un comunicat transmis de agentia FOCUS News, potrivit Mediafax. Orasele cele mai afectate au fost Ruse, Varna, Sumen si Svistov.

Citeste si: CUTREMURUL de sambata seara din Vrancea a mai avut doua REPLICI în cursul diminetii de duminica

Acesta este cel mai mare CUTREMUR ca magnitudine produs anul acesta in Romania. Anul trecut, la 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un CUTREMUR de 5,5 grade pe Richter.