Cutremurul produs in Coreea de Nord indica posibilitatea efectuarii unui nou test nuclear

Un cutremur cu o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter, produs in Coreea de Nord, indica posibilitatea efectuarii unui nou test nuclear de catre regimul stalinist de la Phenian, relateaza site-ul ziarului britanic The Independent, citat de Mediafax.

Un cutremur de 5,1 grade pe scara Richter a avut loc marti dimineata in largul Coreei de Nord, in Marea Chinei de Est, anunta Institutul american de geofizica (USGS). Duminica, regimul de la Phenian anuntase ca ar putea efectua “un nou tip de test nuclear”.

Citeste si: Coreea de Nord trage rachete in apele sud-coreene. Coreea de Sud nu se lasa mai prejos si riposteaza

“Nu excludem posibilitatea efectuarii unui nou tip de test nuclear, pentru consolidarea fortei de disuasiune”, avertiza Ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe.

Cutremurul de 5,1 grade a avut loc la circa 100 de kilometri vest de coastele nord-coreene, in partea de nord a Marii Chinei de Est. Este vorba de al treilea seism, ca intensitate, inregistrat in aceasta zona in ultimii 35 de ani. Regimul de la Phenian a anuntat pana acum trei teste nucleare: in octombrie 2006, mai 2009 si februarie 2013.

Sursa foto: realitatea.net