Cuvinte de rămas bun la înmormântare

De ce este important acest discurs comemorare și ce este bine de știut despre acesta? Ce ar fi bine să incluzi în acest discurs și de ce? Iată mai multe informații!

Deși nu ne dorim acest lucru, viața ne poate aduce în ipostaza în care suntem nevoiți să ne luăm rămas bun de la anumite persoane ce au făcut parte din viața noastră și care au reușit să o influențeze semnificativ. Chiar dacă acesta este un moment dureros, peste care este foarte greu să treci, adevărul este că viața face parte din cursul natural al vieții.

Oricât am dori ca acest lucru să nu se întâmple sau chiar să-l împiedicăm, din nefericire, în fața sfârșitului vieții nu avem nimic de spus. Acest eveniment este unul inevitabil, și chiar dacă stările și gândurile pe care le avem în acele momente crunte sunt de înțeles, tot ce ne rămâne de făcut este să acceptăm situația așa cum este ea și să ne pregătim pentru cele ce urmează. După ce survine decesul unei persoane, foarte multe pregătiri urmează să aibă loc, foarte multe decizii trebuie să fie luate, iar în sine, niciuna dintre etapele care trebuie să fie respectate nu suportă amânare și nu trebuie să fie exclusă.

Având în vedere aceste lucruri, putem înțelege de ce mobilizarea și acceptarea situației sunt câteva dintre resursele la care putem face apel atunci când o persoană dragă nouă trece în neființă. În sine, inclusiv a apela la firma de servicii funerare non stop București reflectă una dintre resursele pe care le avem la dispoziție, pentru că susținerea din partea personalul acestuia ne va putea ajuta să depășim acele momente dureroase.

Firma de servicii funerare non stop București te poate ajuta inclusiv cu organizarea priveghiului, a slujbei de înmormântare și a înmormântării propriu-zise, acolo unde ai și posibilitatea de a susține un discurs de comemorare. Chiar dacă se consideră că acele cuvinte sunt de prisos, adevărul este că fiecare om prezent, care a venit să-și ia rămas bun, poate fi influențat de ceva ce tu vei spune, și mai mult de atât, va putea înțelege că nu este singur în această perioadă și va putea avea curajul de a solicita suport din partea oamenilor din jur.

De ce este important acest discurs comemorare?

Dacă te gândești să susții acest discurs comemorare la înmormântarea unei persoane importante pentru tine, este bine de menționat încă de la bun început că nu este deloc o decizie greșită. Atâta timp cât simți să faci acest lucru, ar fi bine chiar să-l urmezi, pentru a nu regreta mai târziu. Dacă te simți speriat, dacă nu îți dai seama ce ar fi bine să spui, nu te îngrijora, pentru că stările pe care le experimentezi acum sunt de înțeles.

Care sunt cuvintele potrivite de rămas bun la înmormântare? Nimeni nu ar putea spune acest lucru cu siguranță, pentru că, dacă stăm să ne gândim, nu există ”cuvinte potrivite” pentru această situație. Tocmai de aceea, în discursul de comemorare trebuie să urmărești în principal să nu jignești sub nicio formă persoana decedată sau familia acesteia, pentru că, deși nu există ceva ce ai putea spune cu certitudine, asta nu înseamnă că putem spune totuși orice.

Durerea pe care o simți, părerea de rău față de ceea ce s-a întâmplat și regretele pe care le ai sunt doar câteva dintre elementele pe care le-ai putea include în discursul tău. Acestea îi vor ajuta pe oamenii prezenți să-și dea seama că nu sunt singuri în această situație și i-ar putea ajuta chiar și să identifice ce simt în acele momente, dincolo de impactul momentului.

Te poți orienta chiar și către a povesti o amintire frumoasă pe care ai trăit-o cu persoana decedată, care să le amintească persoanelor prezente de cum a fost ea în de-a lungul vieții sale. Aceste amintiri vor ajuta în a-i cinsti amintirea, sunt o modalitate de a o aminti așa cum a fost cunoscută de toate persoanele și este și o formă de a-i acorda respect. Alege o amintire care să fie plăcută în adevăratul sens al cuvântului, care să reprezinte întrutotul persoana care a trecut în neființă și care să aibă o semnificație aparte chiar și pentru tine.

Și nu uita că niciodată nu trebuie să fii singur în aceste momente! Firma de servicii funerare non stop București este alături de tine oricând ai nevoie.