Dacă te-ai vindecat de coronavirus devii imun și protejat împotriva unei reinfectări? Ce spune OMS

Dacă te-ai vindecat de noul coronavirus devii imun și protejat împotriva unei reinfectări? Răspunsul oferit, sâmbătă, de specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pune capăt tuturor speculațiilor legate de această temă.

“NU există nicio dovadă că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi care au anticorpi sunt protejate de o a doua infecţie. Până la data de 24 aprilie niciun studiu nu a evaluat dacă prezenţa de anticorpi împotriva SARS-CoV-2 conferă imunitate împotriva unei viitoare infecţii cu acest virus la oameni”, se arată într-un comunicat remis presei de OMS și citat de agențiile internaționale.

Eficacitatea unei imunizări graţie anticorpilor nu este stabilită în acest stadiu al cercetărilor despre coronavirus. Mai mult, datele ştiinţifice disponibile nu permit justificarea acordării “unui paşaport imunitar” sau a unui “certificat de absenţă a riscului” este de părere OMS.

Reprezentații OMS au făcut aceste precizări după ce mai multe țări vor să lanseze niște documente, ”pașapoarte de imunitate”, care să ateste imunitatea persoanelor pe baza testelor serologice relevând prezenţa anticorpilor în sânge, din dorința de ieşire din izolare, a se întoarce la muncă şi a relansa activitatea economică.

Sursa foto: oms