Dacia concureaza cu doua modele Duster in raliul Dakar

Dacia va participa cu doua automobile Duster, conduse de echipaje argentiniene, la raliul Dakar care are loc anul acesta in America de Sud.

Editia 2014 a raliului Dakar, cea mai dura competitie motorizata din lume, se desfasoara in perioada 5-18 ianuarie in 3 tari: Argentina, Chile si Bolivia. Cele doua Dacii Duster sunt pregatite tehnic si inscrise in competitie de marca-mama, Renault.

In competitie s-au inscris 155 de automobile, 196 motociclete, 48 de ATV-uri si 76 de autocamioane. Cele 485 de vehicule vor avea de strabatut, in premiera, trasee diferite in proportie de 40 la suta, doar punctele de start si sosire fiind intotdeauna comune, scrie ziare.com. Cele mai dificile doua tronsoane vor fi cele dintre San Rafael si Chilenco, de 1.228 km si intre Salta si Calama (1.474 km).

Raliul-raid Dakar reprezinta cea mai mare intreprindere umana desfasurata in doar cateva zile. Practic, zilnic, oamenii care raspund de logistica acestei competitii trebuie sa “construiasca” si sa “demoleze” o tabara tehnica echivalenta cu un oras de 30.000 de locuitori, precum si un bivuac separat pentru piloti, informeaza sursa citata.

Sursa foto: promotor.ro