Dacia isi va lansa modelul Logan 2 in a doua jumatate a acestui an

Informatia este confirmata de sefii fabricii de la Mioveni, care spun ca pregatirile sunt in grafic si ca linia de productie este deja asamblata.

Cu toate ca noul model al celor de la Dacia este tinut in secret, se pare ca exista diferente de design si ca putinele elemente asemanatoare cu cele ale batranului Logan sunt pe partea mecanica. La Mioveni, pregatirile pentru ca noul produs Dacia sa intre pe linia de fabricatie au inceput in urma cu 3 ani si jumatate. Acum constructorii sunt pe ultima suta de metri.Desi ‘Logan 2’ este tinut la secret, in urma cu putin timp in presa franceza au aparut primele imagini spion cu viitorul automobil, camuflat, desigur.

Cu toate acestea am putea trage cateva concluzii. In primul rand, e clar ca va fi tot un Sedan cu patru usi. Exista diferente si de marime. Se pare ca Logan 2 va avea 4,4 metri lungime, fata de 4,25, cat are versiunea precedenta. Asadar, platforma pe care va fi realizat, dar si trenul de rulare, vor veni de la Renault Fluence. Potrivit APIA, in primele 5 luni ale anului, exporturile celor de la ‘Auto­mo­bile Dacia’ au crescut cu peste 4% la peste 122.500 de unitati. Cu o precizare insa: in timp ce piata europeana se contracta, comenzile de masini low-cost din afara uniunii cresc.

Nu e de mirare ca in ultimii ani si alti mari producatori auto din vest s-au inspirat si au intrat pe acest segment.Un exemplu sunt cei de la Skoda, care la Targul Auto de la Paris vor lansa Rapid . Pe acelasi principiu merg si cei de la Chevrolet sau Peugeout, care musca din segmentul de piata a Daciei Logan.In ceea ce priveste motorizarea, a doua generatie a lui Logan va dispune cel mai probabil de noul motor de 1,2 litri si 115 CP lansat de Dacia odata cu Lodgy, dar si de viitorul motor H4 de 1,0 litri in trei cilindri care va fi produs si in Romania.

Citeste stirea completa in paginile site-ului stirileprotv.ro