Dacia Lodgy, apreciata la Salonul Auto de la Geneva

Mult asteptatul model Dacia Lodgy a fost lansat, marti, la Salonul Auto de la Geneva, in Romania urmand a fi lansata oficial in iunie. Prezentarea masinii a fost facuta de Carlos Tavares, director operational executiv al companiei Renault.

“Dacia nu este numai un brand low-cost ci si o achizitie inteligenta. Am Lansat Lodgy, o masina care pe segmentul ei are un pret similar cu cel al altor marci si chiar mai mic. Lodgy este unul dintre cele mai incapatoare monovolume, cu emisii scazute. Pretul, incepand de la 9.900 de euro, este semnificativ mai mic decat al altor monovolume. Acesta nu este ultimul capitol al Dacia din 2012”, a declarat Tavares.

El a adaugat ca „Dacia a vandut 1,8 milioane de masini in ultimii opt ani si 340.000 doar in ultimul an”, fiind „brandul cu cea mai mare crestere din Europa”. Dacia nu este low-cost, este smart-buy”, a mai spus directorul operational al companiei Renault, care a adaugat ca Dacia va mai lansa un nou model in anul 2012, un SUV de dimensiuni mici.Dacia Lodgy este primul marca Dacia care vine dotat cu un sistem de navigatie si va avea preturi de vanzare cuprinse intre 9500 si 14700 de euro cu TVA. O alta premiera pentru masinile Dacia, este faptul ca Lodgy dispune si de patru airbag-uri in echiparea standard, cumparaorul avand optiunea de a adauga un sistem de control electronic al stabilitatii. Masina de 4.5 metri, ofera un volum considerabil al portbagajului, inclusiv in varianta cu 7 locuri si are in dotare un motor turbo de 1.2 litri, ce dezvolta 115 CP.

Producatorul autohton a anuntat ca masina a fost testata pe 1.9 milioane de km pe terenuri variate. Lodgy are o garantie de trei ani sau 100000 de km, similar cu restul automobilelor Dacia.Despre Dacia LodgyDacia Lodgy Glace este varianta de competitie a unei noi masini de familie, ce va fi produsa in serie si care va fi prezentata in martie 2012 la salonul auto de la Geneva. Numele sau evoca spatiul interior si universul de familie. Angajata in cele mai nebunesti competitii sportive, marca Dacia face odata in plus dovada spiritului sau indraznet, surprinzand din nou lumea auto. Lodgy Glace beneficiaza atat de solutiile tehnice puse deja la incercare de predecesorul sau, Dacia Duster « ICE» cat si de elemente specifice pentru acest nou vehicul.

Din punct de vedere tehnic, la Trofeul Andros totul depinde de micile detalii care pot avea o mare importanta.Experienta dobandita cu ocazia sezoanelor precedente a dus la adoptarea unor noi solutii pentru a imbunatati: – suspensiile: au fost efectuate reglaje noi, dupa realizarea unor teste speciale in care au fost reproduse conditiile de pista de anul trecut;- performanta motorului: in sezonul trecut eforturile echipei tehnice au fost concentrate in directia obtinerii unor performante cat mai ridicate la turatii joase. Pentru editia din acest an a fost marita si puterea motorului.