Dacia prezinta un concept la Salonul Auto de la Paris. FOTO in articol

Dacia va aduce in octombrie, la Salonul Auto de la Paris, un concept car menit sa testeze reactia publicului la o noua caroserie, au declarat surse apropiate companiei, citate de AutoIndustry.ro

Constructorul de la Mioveni are planuri mari in viitorul apropiat. Potrivit sursei citate, noua caroserie se refera la un city-car, o masina ce va fi construita pe platforma de segment A a grupului francez, care se regaseste in acest moment pe Renault Twingo (II), Nissan Micra, Renault Pulse (India) dar si pe Datsun Go, acesta din urma fiind modelul cu care Dacia City (numele speculat al noii masini) va imparti destul de multe componente.

Citeste si: NOUA DACIA AR PUTEA SA COSTE 5.000 DE EURO. GALERIE FOTO

In cazul in care nu apar modificari de la plan, noua Dacia City va fi lansata pe piata anul viitor, in 2015. “Este o continuare fireasca a dezvoltarii atat a gamei Dacia, cat si a utilizarii la maxim a platformei Bo”, a precizat sursa, care a dorit sa ramana anonima, pentru AutoIndustry.ro. Totusi, informatia nu a fost confirmata oficial si nici decizia finala de introducere a noului model pe piata europeana nu a fost inca luata.

 

Noul model Dacia din clasa mini va avea aproximativ 3.80 metri, fiind propulsat de motoarele de 0.9 litri si 1.2 litri pe benzina. Dacia City ar urma sa aiba un pret de baza intre 5.000 si 6.000 de euro, posibil mai mare in vestul Europei.

Sursa foto: autoindustry.ro, incont.ro