DACIA propune TVA ZERO pentru MASINILE NOI

DACIA a propus Guvernului sa introduca TVA ZERO la cumpararea de MASINI NOI, pentru a sustine cresterea vanzarilor de automobile.

Ideea a fost prezentata de catre vicepresedintele Dacia, CONSTANTIN STROE, oficialilor Ministerului Finantelor Publice, care insa au fost reticenti.

“Propune-ti, domnule, sa vinzi 50.000 de masini noi, fara TVA. Inseamna niste locuri de munca stabile, care inseamna taxe, impozite, o serie de alte contributii. (…) Primul raspuns al ministerului – apoi domnule, noi vom avea o gaura de TVA inmultit cu numarul de masini”, a spus CONSTANTIN STROE, la Digi24.

Citeste si: EUGEN TEODOROVICI: PIB-ul va CRESTE cu 0,6 la suta dupa REDUCEREA TVA

Potrivit lui Stroe, programul guvernamental Prima Masina nu s-a dovedit util. “Nu da rezultate. Finalmente a iesit un program care te obliga pe tine, potential cumparator, la ridicarea unor bariere birocratice uluitoare”, a spus Stroe.

Citeste si: IONUT VULPESCU: Cartile, manualele scolare, revistele, ziarele si anumite categorii de bilete vor avea TVA REDUS

Vanzarile DACIA au crescut cu 19 la suta anul trecut, la 511.000 de autovehicule, principala piata fiind in continuare Franta, cu aproape 105.893 de unitati, in timp ce in Romania livrarile au avansat tot cu 19 la suta, la 29.625 de unitati, echivalentul unei cote de piata de 31,2 la suta.

Sursa foto: ziare.com