DACIAN CIOLOS A ACCEPTAT DEMISIA MINISTRULUI MUNCII ANA COSTEA

Premierul DACIAN CIOLOS a  acceptat, vineri dupa amiaza, DEMISIA ministrului Muncii, ANA COSTEA, informeaza televiziunile de stiri.

Premierul DACIAN CIOLOS a anuntat printr-un comunicat de presa ca MINISTRUL MUNCII ANA COSTEA si-a prezentat DEMISIA. “Am acceptat astazi DEMISIA doamnei Ministru CLAUDIA-ANA COSTEA, care mi-a fost inaintata in cursul acestei zile. In perioada imediat urmatoare voi inainta domnului Presedinte Klaus Iohannis o propunere pentru functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice”, se arata in comunicat.

Decizia a fost luata ca urmare a scandalului starnit pe marginea proiectului privind salarizarea bugetarilor. CLAUDIA-ANA COSTEA a anuntat marti ca nu-si asuma proiectul de ordonanta si in cazul in care se va afla pe ordinea de zi a sedintei Guvernului de miercuri, isi va prezenta demisia. Guvernul a fost pus astfel in situatia de a renunta la proiect.

Premierul DACIAN CIOLOS a evitat, astazi in jurul pranzului, sa spuna daca va exista o REMANIERE sau o DEMISIE a ministrului Muncii, ANA COSTEA, dupa ce Guvernul a retras OUG privind SALARIZAREA BUGETARA, declarand ca “nu vrea sa discute de remanieri in fiecare zi, ca si cum alta treaba nu exista la Guvern”.

“Nu vreau sa discutam de remanieri in fiecare zi, ca si cum lasam impresia ca alta treaba nu exista la Guvern decat sa discutam despre remaniere. Ministrii au niste obiective foarte clare pe care si le-au asumat, eu fac evaluari cu ei periodic, pentru ca vreau sa vad, acolo unde exista blocaje, de ce exista blocaje, sa gasim solutii.

Cu siguranta ca, dupa Paste, intram intr-o noua faza in care si eu sunt constient ca trebuie sa livram din ce in ce mai mult rezultatele a ceea ce am pregatit pana acum in prima parte a mandatului si obiectivul meu se va concentra pe asta. Remanierea nu e un obiectiv in sine pentru mine si nu asta este cel mai important”, declara premierul DACIAN CIOLOS in urma cu cateva ore.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea