DACIAN CIOLOS a raspuns amenintarilor formulate de cancelarul AUSTRIEI

Solidaritatea europeana in problema IMIGRANTILOR nu poate fi castigata prin amenintari, a declarat vineri premierul DACIAN CIOLOS, facand referire la declaratiile cancelarului austriac WERNER FAYMANN, potrivit carora nu trebuie excluse consecintele financiare pentru statele UE care nu coopereaza in cadrul redistribuirii IMIGRANTILOR.

“Nu s-a discutat acest lucru in Consiliu ieri, deci sunt declaratii, sa spun, personale ale dumnealui (cancelarului austriac — n.red.). Sigur, eu inteleg ca e nevoie de mai multa solidaritate si, din punctul asta de vedere, Romania a fost clara ca e solidara in anumite conditii, in conditiile in care se trateaza problema migrantilor la radacina, ca sa oprim acest flux migratoriu necontrolat. Insa eu, personal, nu cred ca solidaritatea poate fi castigata prin amenintari indiferent din partea cui ar veni si e clar ca facem parte din categoria statelor care nu accepta astfel de amenintari pentru a rezolva probleme pe care trebuie sa le rezolvam impreuna”, a spus DACIAN CIOLOS, inainte de inceperea celei de-a doua sesiuni a lucrarilor Consiliului European.

Prim-ministrul DACIAN CIOLOS a fost delegat de catre Presedintele Klaus Iohannis pentru a reprezenta Romania la Consiliul European.

Sursa foto: jurnalul