CIOLOS, discutii cu PSD. DRAGNEA: Avem incredere in DACIAN CIOLOS. Asteptam cu foarte mare nerabdare lista de ministri si programul. UPDATE

Premierul desemnat DACIAN CIOLOS a plecat de la SEDIUL UNPR dupa aproximativ o jumatate de ora de discutii cu liderii progresistilor privind FORMAREA NOULUI GUVERN.

UPDATE 21:59: Presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA, a explicat miercuri seara in ce conditii parlamentarii social-democrati vor sustine Cabinetul premierului desemnat DACIAN CIOLOS.

Fostul comisar european pentru Agricultura a mers miercuri la discutii la sediul PSD.

 “A fost o discutie buna, civilizata, si o discutie serioasa deapre ce vrea sa faca premierul desemnat.
 
Am prezentat un pachet de obiective si imediate, si pentru anul viitor, pe care l-am prezentat si presedintelui Iohannis, de care speram ca va tine cont, pentru ca pentru noi sunt foarte importante.

I-am spus ca colegii nostri de la Parlament vor avea o atitudine corecta in comisii, dar vor fi foarte atenti la prestatia fiecarui ministru”, a declarat Dragnea.

Acesta a tinut sa sublinieze ca social-democratii au incredere in Dacian Ciolos.

“Avem incredere in Dacian Ciolos, dar nu stim ce echipa va forma. (…) I-am spus ca asteptam cu foarte mare nerabdare lista de ministri si programul si in functie de acestea vom lua o decizie privind sustinerea sau nesustinerea Cabinetului.

De dimineata am avut o discutie cu dl Ciolos si l-am rugat sa se intalneasca cu noi ultimii, pentru ca am vrut sa fim ultimii cu care sa se intalneasca. Acum, pentru ca e un guvern interimar, nu se mai lucreaza la capacitate maxima. Unii sunt anuntati ca o sa plece si nu mai lucreaza la capacitate maxima. (…) Sa dea un semnal pentru independenta Justitiei si functionarea statului de drept

Duminica avem un Comitet Executiv National si atunci vom putea lua o decizie politica daca il votam sau nu. Va conta foarte mult ce ministri vor fi pe lista sa. Ne uitam cu foarte mare atentie. Eu i-am sugerat sa se ocupe de intocmirea listei si a zis ca se concentra maine pe finalizarea listei cu ministri. Am vrea ca marti seara, daca va trece de votul din Parlament, sa depuna si juramantul”, a mai spus presedintele PSD.

UPDATE 21:45: Premierul desemnat DACIAN CIOLOS a plecat, miercuri seara, de la sediul PSD, dupa aproximativ 40 de minute de discutii cu liderii social-democrati privind formarea noului guvern.

CIOLOS a avut discutii, in cursul acestei zile, si cu reprezentantii ALDE, UDMR si UNPR.

UPDATE 20:52: Premierul desemnat DACIAN CIOLOS a sosit miercuri seara la sediul PSD pentru discutii cu conducerea formatiunii social-democrate privind formarea noului Guvern.

CIOLOS a fost intampinat de secretarul general al social-democratilor Marian Neacsu. La sediul PSD se mai afla presedintele LIVIU DRAGNEA si presedintele executiv VALERIU ZGONEA.

UPDATE 20:12: Parlamentarii UDMR pot sustine, in principiu, in Legislativ Cabinetul CIOLOS, dar decizia va fi luata dupa ce vor afla lista ministrilor propusi si care trebuie corespunda profilului tehnocrat, a declarat miercuri presedintele Uniunii, KELEMEN HUNOR, dupa intalnirea cu premierul desemnat, relateaza Agerpres.

Potrivit acestuia, UDMR nu va propune niciun ministru in Cabinetul CIOLOS.

KELEMEN HUNOR considera ca trebuie facuta reforma in administratia centrala, iar minoritatea maghiara “trebuie sa stie ca poate sa aiba incredere” in aceasta.

DACIAN CIOLOS s-a mai intalnit miercuri cu liderii PNL, ALDE, UNPR si urmeaza sa discute cu grupul minoritatilor nationale si cu PSD.

UPDATE 16.35 Premierul desemnat a ajuns la sediul ALDE pentru discutii cu liderii acestei formatiuni. 

Dacian Ciolos a precizat la finalul intalnirii ca nu va face declaratii presei pana cand nu isi va forma noua echipa guvernamentala si programul de guvernare.

CITESTE SI: NEGOCIERI INTRE COPRESEDINTII PNL SI DACIAN CIOLOS. REACTIA LIDERILOR LIBERALI. UPDATE

Ciolos mai are prevazute miercuri intalniri cu reprezentantii ALDE, UDMR si PSD.

Sursa foto: hotnews