DACIAN CIOLOS a vorbit despre EVACUAREA ANTENELOR in plenul SENATULUI. UPDATE

Premierul DACIAN CIOLOS a vorbit, miercuri, in plenul Senatului, despre situatia dificila cu care se confrunta Antena 3 si celelalte patru televiziuni din trustul INTACT care sunt amenintate cu EVACUAREA de ANAF. CIOLOS a dat asigurari ca posturile TV nu isi pierd licentele, intrucat „incetarea emisiilor este intotdeauna apanajul CNA”.

UPDATE:  “Vreau sa separ modul in care a actionat ANAF, pe care l-am condamnat si i-am atras atentia sefului interimar al ANAF ca aceste reflexe trebuie sa dispara din toate institutiile care actioneaza cu cetatenii. Nu voi accepta din partea niciunei institutii astfel de comportamente”, a mai spus DACIAN CIOLOS, in cadrul unei dezbateri pe aceasta tema organizata la Senat.

„Televiziunile vor emite inclusiv luni din sediile in discutie. Posturile TV nu isi pierd licentele. Incetarea emisiilor e intotdeauna apanajul CNA. Guvernul Romaniei respecta legile si hotararile judecatoresti, iar ANAF a actionat legal. Notificarea de evacuare a fost trimisa pe 15 februarie. Eu nu am fost informat.

Persoanele juridice au posibilitatea de ataca in instanta notificarea initiala. In aceasta situatie, e datoria institutiilor statului sa isi valorifice aceste bunuri asa cum sunt atribuite prin instanta. Am cerut noii conduceri ANAF sa reanalizeze modul in care se raporteaza la contribuabili in exercitarea atributiilor lor. Dreptul la libera exprimare va fi si el aparat ferm. Am cerut noii conduceri ANAF sa analizeze modul in care isi desfasoara activitatea, vreau sa fiu foarte clar aici. Atitudinea lor trebuie sa fie una corecta fata de cetateni si contribuabili.

Termenul dat pentru evacuare voluntara e unul stipulat de codul de procedura civila si nu e stabilit de ANAF. Nu e o decizie specifica ANAF. Nu exista termene diferite pentru televiziuni sau alte tipuri de activitati. (…) Contractul de inchiriere nu a fost incheiat cu ANAF, ci cu fostul locatar. Potrivit hotararii, bunul a fost trecut in proprietatea private a statului, liber de orice sarcina. As dori sa inchei prin a reaminti ca am un profund respect pentru cei care asteapta ca dreptul la libera exprimare in Romania sa fie respectat si va asigur ca Guvernul nu se va dezice de la acest lucru. Increderea in statul roman nu va putea fi consolidata fara ca autoritatile publice sa respecte legea si sa respecte statul de drept”, a spus DACIAN CIOLOS in fata senatorilor.

Sursa foto: jurnalul