Dacian Ciolos, acuzat de abuz in serviciu

Comisarul European Dacian Ciolos se confrunta cu o acuzatie de abuz in serviciu.  Fostului ministru al Agriculturii si al Dezvoltarii Rurale i s-a facut o plangere penala  inregistrata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Acuzatia priveste perioada in care Dacian Ciolos ocupa functia de ministru al Agriculturii, potrivit unui articol publicat pe www.luju.ro.

Plangerea penala a fost introdusa la Parchetul General de fostul presedinte al AVAS, Jean-Catalin Sandu, coinculpat in „Dosarul Telepatia”. Acesta solicita tragerea la raspundere penala, pentru infractiunea de abuz in serviciu data de art. 297, alin. 1, Cod penal, a fostului Ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos, in prezent comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

DNA a cerut Ministerului Agriculturii sa se constituie parte civila in baza unor prevederi legale abrogate si pentru o suma servita „in plic” de expertul DNA.

Citeste si: Comisarul european Dacian Ciolos se va afla la Bucuresti pana in 5 aprilie

Practic, in plangerea penala se acuza faptul ca Ministerul Agriculturii a fost gresit introdus in „Dosarul Telepatia”, in calitate de parte vatamata (parte civila), constituirea in aceasta calitate facandu-se nu la initiativa ministerului, ci la solicitarea expresa a procurorilor DNA.

Un procedeu similar s-a petrecut si in cazul lui Adrian Nastase, cand practic procurorii DNA au pus sub presiune Inspectoratul de Stat in Constructii si chiar au deschis dosar penal directorilor acestei institutii, pentru ca ISC sa se constituie parte civila, si astfel sa se obtina la ICCJ condamnarea fostului premier in „Dosarul Trofeul Calitatii”.