DACIAN CIOLOS: Am cerut ministrului Educatiei o analiza in cazul TOBA

Premierul DACIAN CIOLOS a declarat joi seara ca i-a cerut ministrului Educatiei sa prezinte cat mai repede o analiza referitoare la acuzatiile de plagiat la adresa ministrului de Interne, PETRE TOBA.

CIOLOS a aratat ca nu poate sa judece un om inainte de a avea elementele obiective, dar ca peste criteriile de integritate nu poate sa treaca nici prim-ministrul.

“Nu stiu detalii, stiu ce mi-a spus dansul, stiu opinia si pozitia dansului. Am cerut si domnului ministru al Educatiei, Adrian Curaj, sa vina cu o analiza cat mai repede in urma consultarii Comisiei de Etica, care are aceasta responsabilitate, si vreau sa am o claritate cat mai obiectiva, nu sa ma bazez pe ce imi spune unul sau altul inainte de a-mi exprima un punct de vedere in calitate de prim-ministru. Un lucru este foarte clar: criteriul de integritate ramane un criteriu esential si prioritar peste care nu o sa treaca nici prim-ministrul. Mi-am asumat integritatea si va ramane acest obiectiv un obiectiv prioritar, dar nu pot sa judec un om pana cand nu am elementele obiective. Domnul TOBA are versiunea dansului si nu vreau sa vad in ce masura aceste lucruri se confirma sau se infirma”, a precizat CIOLOS la Realitatea Tv.

CITESTE SI: Ministrul de Interne PETRE TOBA, acuzat ca si-a PLAGIAT teza de DOCTORAT. Reactia Guvernului. UPDATE

Potrivit unei anchete a Press One preluate de presa centrala, ministrul Afacerilor Interne, PETRE TOBA, este suspectat ca ar fi plagiat peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei sale de doctorat.

Ministrul de Interne, PETRE TOBA, a solicitat, joi, analizarea lucrarii sale de doctorat, a declarat pentru AGERPRES presedintele Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica, Tudor Prisacaru.

CITESTE SI: DOSARUL DE PLAGIAT AL LUI VICTOR PONTA VA FI REDESCHIS

“Astazi, dupa pranz, am primit din partea domnului ministru TOBA o solicitare de analiza a acestei lucrari”, a spus Prisacaru.

Potrivit acestuia, sedinta Consiliului Nationale de Etica ar putea sa se reuneasca mai devreme de data de 11 decembrie, cand era programata urmatoarea sedinta.

Sursa foto: mediafax