DACIAN CIOLOS: Am fost audiat in calitate de MARTOR in DOSARUL ICA

DACIAN CIOLOS, fost ministru al Agriculturii si fost comisar european pe Agricultura, s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul Parchetului General acolo unde este audiat de procurori.

UPDATE 18.00: Calitatea mea in dosarul ICA a ramas cea de martor, nu exista urmarire penala impotriva mea

Fostul comisar european DACIAN CIOLOS a declarat, miercuri, ca a dat o declaratie de MARTOR la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in DOSARUL ICA, dupa acest moment calitatea sa in dosar ramanand aceeasi si neexistand o urmarire penala impotriva sa.

“Am fost invitat, in calitate de martor, pentru a da o declaratie despre imprejurarile constituirii, in numele statului, a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ca parte civila in dosarul ICA, in 2008. Este o urmare a plangerii formulate de domnul Sandu Jean. Nu cred ca alte comentarii sunt oportune: calitatea mea in acesta ancheta a ramas doar aceea de martor si nu exista o urmarire penala impotriva mea”, a spus fostul comisar european al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, potrivit hotnews.ro, care citeaza Mediafax.

Pe numele lui DACIAN CIOLOS a fost depusa o PLANGERE PENALA pentru fapte de ABUZ in SERVICIU, care ar fi fost comise pe vremea cand era ministru al Agriculturii.

PLANGEREA PENALA vizeaza activitatea fostului ministru al Agriculturii DACIAN CIOLOS, care s-ar fi constituit ilegal ca parte civila in procesul Telepatia privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare. Astfel, DNA a introdus Ministerul Agriculturii ca parte civila in urma unei adrese semnate de catre fostul ministru DACIAN CIOLOS, fapt ce i-a adus acestuia o plangere penala la Parchet. Urmarea: procurorii au inceput urmarire penala in rem, adica asupra faptelor, nu a persoanelor.

PLANGEREA PENALA a fost formulata de catre Sandu Jean Catalin, inculpat in dosarul “Telepatia”, impotriva lui DACIAN CIOLOS, plangere inregistrata la Parchetul de pe langa ICCJ cu numarul 48856 din 20 martie 2014. Sandu Catalin il acuza pe DACIAN CIOLOS pentru savarsirea infractiunii de ABUZ in SERVICIU prevazuta de art.297 alin.1 din Noul Cod Penal.

In curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net