DACIAN CIOLOS despre actul de justitie si recuperarea prejudiciilor

Actul de justitie este incomplet atat timp cat nu am recuperat si bunurile ilicite, a declarat joi Dacian Ciolos la cea de-a 6-a conferinta la nivel inalt a Oficiilor Nationale de Recuperare a Creantelor provenite din infractiuni, informeaza Hotnews.ro.  

“Actul de justitie este incomplet atat timp cat nu am recuperat si bunurile ilicite”, a spus premierul, facand referire la progresele facute de Executiv in cazul Agentiie Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.  “Pentru ca actul de justitie sa fie complet nu este importanta doar pedeapsa, ci si recuperarea bunurilor obtinute ilicite pentru ca altfel riscam sa slabim actul de justitie”, a insistat Dacian Ciolos.  

Premierul a amintit ca ministrul justitiei, Raluca Pruna, si-a luat angajamentul la inceputul mandatului sa faca aceasta agentie operationala si a apreciat ca acest lucru este realizat in mare masura. Ciolos a spus ca, potrivit estimarilor, este vorba de sume totale de circa jumatate de miliard de euro care trebuie readuse la bugetul de stat, adaugand aceste resurse trebuie sa aiba o “tinta clara” si “sa mearga inspre educatie, inspre sanatate, inspre proiecte sociale”.

Sursa foto: realitatea